Edellisessä osassa tapahtunutta: Ilona ja Salama vanhenivat kumpikin tahollaan. Perheen arki rullasi mukavasti, ja lapset kasvoivat teiniksi. Elämä oli aika arkista, mutta tulipaloja riitti ja romantiikkakuvioissa oli erikoisia käänteitä; Jaffa rakastui entiseen lapsenvahtiinsa ja Ruska puolestaan tyttöön, Vanamoon. Miten mahtaa käydä näille romansseille?


---




"Noh, minä kerron vielä kerran... Sinun pitää ensin miettiä..." Ilona neuvoi jo kolmatta kertaa samaan tehtävään liittyen Ruskaa, jonka ajatus tuntui katkeilevan. Ruskan keskittymisvaikeudet taisivat johtua siitä, että hän mietti jatkuvasti Vanamoa, ja aina kun hän mietti Vanamoa, hän alkoi miettiä, miten saisi kerrottua vanhemmilleen tapahtuneesta. Vaikka koulussa meni yhtä hyvin kuin aina, hänen oli paljon vaikeampaa keskittyä läksyihin ja oppitunneilla. Kumittaessaan viidettä kertaa samaa sanaa Ruska huokaisi ja mietti, että kai hänen olisi kohta pakko kertoa edes äidilleen Vanamosta, muuten koulunkäynnistä ei tulisi yhtikäs mitään.





Jaffa oli myös vähän herpaantunut koulutehtävistään, kun Ruusa pyöri hänen mielessään päivät pitkät. Silti Jaffa panosti kouluun ja oli alkanut treenata kuntoaan sekä sim fu -taitoja. Vielä taidot eivät kuitenkaan olleet kovin ihmeellisiä... Seuraavassa taidonnäyte:







Touhu näytti lähinnä koomiselta tässä vaiheessa, mutta ehkä kovalla treenaamisella Jaffasta tulisi vielä sim-fu -mestari. :D





Harjoittelusta puheenollen, Ruska harjoitteli edelleen sinnikkäästi ajotaitojaan. Nyt oltiin jo siinä vaiheessa että Ilonan tai Salaman ei tarvinut olla räpyttämättä silmiään kolarin pelossa. Ruska alkoi jo hahmottaa paremmin auton hallintaa. Ei mennytkään kauaa kun Ruska tienasi viimeisenkin taitopisteen ja sai alkaa ajaa autoa itsenäisesti.







Jaffalla ei ollut kiire ajo-opetuksen suhteen, itse asiassa häntä ei kovin paljoa koko homma kiinnostanut. Hän viihtyi kotona ja oli vieläkin paljon tekemisissä mielikuvitusystävänsä kanssa. Joskus häntä kieltämättä ärsytti, kun mielikuvitusystävä seurasi häntä kaikkialle. Mutta he olivat edelleen parhaita ystäviä. Jaffalla ei oikeastaan ollut muita ystäviä, Ruusa tietysti oli hänen tyttöystävänsä, mutta tyttöystävä ja ystävät ovat eri asia.





Vaikka Ruska ei ollut isänsä tapaan neuroottinen sim, hän vaikutti välillä aika neuroottiselta... Katsokaa vaikka nyt tätäkin ilmettä. :D Ehkä hän on tullut tuossa suhteessa isäänsä.





Jaffa ja Ruska eivät juuri muuta ehtineet koulun ohella tehdäkään, kun treenata soitto-, kunto- ja sim fu -taitoja. Tuntuu jo nyt että tuo toisen sukupolven haaste on aika kova pala. Saa nähdä selviänkö siitä kunnialla...





Jaffa ja Ruska menestyivät molemmat koulussa mainiosti. Välillä tuntui kyllä oudolta ajatella, että Jaffa tai Ruska, kumpi sitten onkaan perijä, ei tule menemään töihin (sääntöjen takia). Heissä molemmissa oli aikamoinen potentiaali uralla menestymiseen, mutta perijän kohtalo on olla poissa töistä.





Onneksi sentään Ilona ja Salama saivat tienata perheelle rahaa töissä käymällä. Ilonan palomies-ura oli loistavassa vaiheessa, ja lopulta hän saavuttikin palomies-uran huipun. Varmaan puoli naapurustoa piti Ilonaa sankarina - niin paljon hän oli ehtinyt pelastaa simejä uransa aikana.





Kohentunut rahatilanne mahdollisti jälleen talon laajentamisen. Lasten makuuhuone sai enemmän kokoa kun rakennettiin uusi vessa ja huone, jonka tarkoituksena oli toimia lähinnä kuntoiluhuoneena.





Myös piha sai uutta piristystä pihakivetyksestä ja muutamasta pensaasta.





Salama ja Ilona käyttäytyivät edelleenkin kuin mikäkin vastarakastunut nuoripari. Tällä kertaa kuhertelupaikaksi oli valittu suihku... Jaffa ja Ruska eivät halunneet edes miettiä mitä suljetun oven takana tapahtui. He menivät posket punoittaen mahdollisimman kauas vessasta, etteivät vahingossakaan joutuisi korvillaan todistamaan vanhempiensa hupia...





Ilonan piti eräänä työpäivänä auttaa rosvoja löytämään uudelleen pahansuopaisuutensa tai jotain vastaavaa. Tämän hetken pelaamisesta on jo niin aikaa etten suoraan sanottuna kovin hyvin muista. :D Mutta tuollainen outo "sääilmiö" oli rakennuksen yllä. Tämä kuva muistuttaa minua siitä, että vuodenajat-lisäosa on tulossa aika pian Sims 3:lle. Sitä odotellessa. ;)





Salama palasi jälleen silloin tällöin kalastusharrastuksensa pariin. Nyt kun lapset olivat jo teinejä, hänelle jäi enemmän vapaa-aikaa. Kalastaminen oli edelleen Salamalle rakas tapa rentoutua. Mieli lepäsi ja ajatus sai kulkea omaan tahtiinsa.





Pitkän ounastelun jälkeen Ruska oli kuitenkin saanut kerrottua vanhemmilleen tunteistaan Vanamoa kohtaan. Välillä Ruska oli miettinyt, olisiko tämä vain jokin vaihe ja hiipuisivatko tunteet ajan kanssa, mutta kun siltä ei lopulta näyttänyt, hän päätti kertoa vanhemmilleen asian laidan. Ruskan pelko vanhempiensa reaktiosta oli pääosin turha. Salama oli todella hämmästynyt ja ei tahtonut alkuun uskoa tytön olevan tosissaan, mutta Ilona ei tehnyt asiasta minkäänlaista numeroa. Hänelle Ruska oli edelleen sama rakas tytär, eikä Ruskan seurustelu toisen tytön kanssa muuttanut hänen mielestään mitään. Ruskalle oli suuri helpotus, että uutinen otettiin hyvin vastaan. Hänestä näet tuntui, että hänen ja Vanamon suhde oli vakava ja olisi ollut kauheaa, jos vanhemmat olisivat vastustaneet heidän yhdessäoloaan.





Ruskan päivät teininä olivat jäämässä taakse. Häntä odottivat nyt uudet haasteet ja aikuisen elämä. Ruska oli mielissään siitä, että teini-ikä oli tarvottu läpi kunnialla. Ja minä pääsisin viimein eroon edes toisesta mielikuvitusystävästä, jes! : D





Ruskasta kasvoi todella kaunis sim-neito! Hänellä on ihanan persoonallinen ulkonäkö. Ruskan uusi piirre on lapsenmielinen ja elämänhaave Satuolentojen sukija, eli hän haluaisi omistaa yksisarvisen. Tässä kertauksena vielä Ruskan kaikki tiedot:

piirteet: sottapytty, kaikesta kiinnostunut, hajamielinen, sikeäuninen, lapsenmielinen
horoskooppi: rapu
suosikit: ranskalainen (musiikki), hedelmäjäädyke, marjanpunainen
elämänhaave: Satuolentojen sukija





Ruskan suhde Vanamoon oli kuitenkin vakava, enkä halunnut rikkoa heidän suhdettaan. Niinpä päätin, etten erota heitä. Tämä tietysti tarkoitti sitä, että Ruskasta ei tulisi perijää, koska hän ja Vanamo eivät voisi saada biologisia lapsia. Ruska on ihana sim, mutta toisaalta olen jostain syystä pitänyt Jaffasta enemmän, joten päätös ei lopulta ollut vaikea. :)

Ruskan oli nyt aika soittaa Vanamolle ja kertoa hyvät uutiset. Totta kai perijän paikan menettäminen harmitti häntä hieman, mutta jos hänen olisi pitänyt valita Vanamon ja perijyyden välillä, ei olisi ollut epäilystäkään kumman hän olisi valinnut. Sitä paitsi, hän ei tuntenut vetoa mies-simeihin... Jos hän olisi ollut perijä, hän olisi joutunut elämään kulissiliitossa jonkun miehen kanssa. Ei kai kukaan sellaista kohtaloa itselleen halua!





Kun Vanamo saapui, oli hänen aika liittyä aikuisten joukkoon. Ruska iloitsi kärsimättömänä tyttöystävänsä kasvusta.





Vanamo on nätti sim, mutta kaipasi pikaista muodonmuutosta. :D Ainakin tuo kantri-henkinen paita sai luvan lentää mäkeen mahdollisimman pian...





Ilona ei ollut vielä juuri tutustunut Vanamoon. Ilokseen hän huomasi, että nuori nainen vaikutti fiksulta ja miellyttävältä. Ja oli hän kauniskin. Ilonaa ei ihmetyttänyt, miksi Ruska rakasti Vanamoa. Vanamo vaikutti kovin rakastettavalta ihmiseltä.





Ruska ja Vanamo päättivät lähteä kaupungille katsomaan uusia vaatteita Vanamolle. Matkalla he puhuivat siitä, muuttaisiko Vanamo ainakin joksikin aikaa Ruskan kanssa asumaan Ruskan  lapsuudenkotiin. He voisivat asua siellä jonkin aikaa, vaikkei Ruskasta tullutkaan perijää. Sitten he voisivat etsiä oman pienen kodin jostakin. Ajatus yhteiselosta toi väkisin hymyn molempien huulille, ja he loivat toisilleen helliä katseita koko automatkan ajan.





Koska teini-iässä Vanamolla olleet hiukset pukivat simiä vallan hyvin, päätin laittaa ne takaisin hänelle. Hiukset saivat myös jäädä tummiksi, kun Ruska ei kerta ole perijä ja silloin hänen siippansa ei välttämättä tarvitse noudattaa väri-sääntöjä. Vaatteisiin tuli kuitenkin oranssin sävyjä, vaikkei sitä tässä kuvassa huomaakaan. Tässä Vanamon tiedot:

piirteet: kätevä, perhekeskeinen, pelkuri, kleptomaani, karismaattinen
horoskooppi: skorpioni
suosikit: r'n'b, vokki, pirteä pinkki
elämänhaave: jäi katsomatta, pitää tarkistaa (jos pystyy)





Vanamo muutti saman katon alle ja yhteinen elo saattoi alkaa. Molemmat olivat niin onnellisia, etteivät osanneet muuta kuin hymyillä koko ajan. Sitä se rakkaus kai on.





Seuraavana aamuna olikin valmistujaisten aika. En ymmärrä miksi Ruskalla oli päässä tuo järkyttävä hattu... : D Mutta eipä se kai menoa haittaa...





Riemukkaana Ruska ja Vanamo heittivät todistuksensa ilmaan. Koulussakäynti, se oli nyt historiaa!





Liekö kyseessä valmistumisen aiheuttama hurmostila, joka tapauksessa Vanamo meni jostain syystä flirttailemaan Ilonalle... Ilona ei tästä tykästynyt, vaan piti tytön käytöstä hävyttömänä. Ruskahan oli hänen tyttärensä, ja muutenkin miten tyttö saattoi noin kepeästi flirttailla jollekin toiselle!





Vanamon käytös aiheutti pahennusta koko perheessä. Onneksi isommilta tunnemyrskyiltä säilyttiin, ja kohta oltiin niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.





Jaffan nyrpä ilme sai jatkoa. Muut menivät kotiin autolla ja Jaffa joutui polkemaan kotiin, vieläpä auton edellä. Minäkin varmaan näyttäisin noin nyrpeältä kuin Jaffa, jollei sitten olisi vaan omasta halusta kiva pyöräillä kotiin. : D





Jaffan ja Ruskan välit eivät olleet kovinkaan lämpimät, vaikkei se tarinassa ole tullutkaan aiemmin esiin. He olivat jääneet kovin etäisiksi toisilleen. Ehkä tämä johtui osittain siitä, että olen pelaajana aika kunnianhimoinen ja laitoin Jaffan ja Ruskan paiskimaan niin paljon töitä koulun ja haasteeseen liittyvien taitopisteiden eteen, ettei heille jäänyt tilaisuutta tutustua juurikaan toisiinsa. Noh, eiväthän sisarusten suhteet ole ongelmattomia aina oikeassa elämässäkään.





Nyt kun Ruska oli aikuinen eikä hänen enää tarvinut käydä koulua, hän saattoi alkaa tienata rahaa haasteen määrittämien sääntöjen mukaisesti. Eli joko katusoittamalla, maalaamalla tai romaaneja kirjoittamalla. Ainakin vielä katusoittaminen tuntui hyvältä vaihtoehdolta, koska Ruska ei ollut ehtinyt vielä erityisemmin kehittää muita taitojaan. Vielä hän ei kuitenkaan ansainnut kovinkaan mieleenpainuvia summia katusoitollakaan. Monen tunnin soittamisella hän saattoi ansaita vaivaisen pari kymppiä. Niillä ei vielä hirveästi hurrattu.





Ruska päätti kosia Vanamoa, koska he rakastivat syvästi toisiaan. Hän oli jo pitkään ollut varma, että haluaisi mennä naimisiin Vanamon kanssa.







Vanamoi vastasi "KYLLÄ!" niin kovaa, että varmasti koko talo kuuli.





Koska Ruska ja Vanamo eivät halunneet hääjuhlia, he päättivät mennä naimisiin saman tien. Mitä sitä turhia aikailemaan kun molemmat olivat tunteistaan niin varmoja?





Valojen jälkeen he päättivät raottaa myös sen erään... parisuhteisiin liittyvän asian, verhoa. Kun pariskunta oli tutustunut toisiinsa tässä uudessa osa-alueessa, en voinut olla nauramatta kun näin Vanamon ilmeen...:





...

Oliko se noin järkyttävä kokemus? 8 D





Ruska näytti samaan aikaan vallan rauhalliselta, ehkä jopa liiankin ilmeettömältä. :D





Järkyttyneen hetkensä jälkeen Vanamo alkoi kuitenkin hihkua sormuksestaan, joten eipä hän kovin kauaa jaksanut näyttää järkyttyneeltä. :D





Vaikka Ruskasta ei ollut tullut perijää, hän halusi yhä jatkaa elämäänsä samaan tapaan niin kauan kun asui lapsuudenkodissaan. Niinpä hän kohotti kuntoaan, harjoitteli sim fua ja pianonsoittoa.





Viimein tuli päivä, jolloin myös Jaffan oli määrä kasvaa. Koko perhe iloitsi ympärillä, Ruska ja Vanamo korrektisti alusvaatteisillaan... : D Ja muuten vasta nyt tätä kuvaa katsoessani huomasin, että huh mikä vartalo Salamalla on edelleen! Kuinkahan monella keski-ikäisellä miehellä on tosielämässä tuollainen James Bond -sixback ja -ylävartalo yleensäkin? :D





On selvää että Jaffa oli perinyt hyvät geenit vanhemmiltaan, sen verran komea sim hänestä kasvoi. Pidän siitä kuinka Jaffassa on sekä äitinsä että isänsä näköä. Silmät ovat selvästi äidiltä mutta suu taas selvästi isältä, näin esimerkiksi. Epäilykseni Jaffan hyvännäköisyydestä varttumisen myötä jo silloin kun hän oli lapsi, ei siis osunut huti. :D Mutta tässä on siis toisen sukupolven perijä! Ei paha, ei paha.

Seuraavaksi kertauksena myös Jaffan ominaisuudet, joukossa myös uusi piirre ja elämänhaave:

piirteet: sekopää, sottapytty, onnekas, ujo, surkimus
horoskooppi: jousimies
suosikit: lastenlaulut, hodari, limetti
elämänhaave: Maineikas kirjailija





Jaffa päätti kutsua tyttöystävänsä Ruusan juhlistamaan syntymäpäiviään, vaikka hänestä oli jo pitkän aikaa tuntunut, ettei suhde oikein toiminut. Kun Ruusa tuli tontille, huomasin että hän olikin hypännyt  teini-iästä keski-ikäiseksi. Jes. -
__- Näin on käynyt ennenkin valmis-simien kohdalla, en oikein tajua miksi.





Suhde Ruusan kanssa oli kuitenkin rakoillut pitkään ja Jaffa koki ettei halunnut jakaa elämäänsä Ruusan kanssa. Niinpä hän päätti laittaa pillit pussiin Ruusan yllätykseksi. Ruusa lähti itkien ja vihaisena pois ja vannoi ettei halua enää ikinä kuulla Jaffasta.

Vaikka näin tarinallisesti valinta oli Jaffan, valintahan oli todellisuudessa toki minun. En halunnut Ruusaa sukuun siksi, että hänen iästään ei voinut olla yhtään varma ja hän olisi voinut olla kohta jo vanhus... Salamalla ja Ilonallahan oli vähän sama tilanne, kun Ilona oli jo keski-iässä, mutta Ilona on niin ihanan ainutlaatuinen sim, etten halunnut päästää häntä menemään. Sen sijaan Ruusan näköisiä ja simejä on naapurusto tulvillaan, eikä Ruusa vaikuttanut muutenkaan erityisen mieleenpainuvalta. Niinpä Jaffa saa luvan tutustua uuteen sim-neitoon. Ehkä romanssit entisten lastenhoitajien kanssa eivät olekaan niin hyvä idea. :D





Ero oli kuitenkin kova paikka, vaikka se tuntui Jaffasta välttämättömältä. Hän tunsi olonsa surulliseksi ja kiukkuiseksi. Asiaa ei auttanut olohuoneessa tyynysotaa leikkivät umpirakastuneet Vanamo ja Ruska, joiden maailmaa suuremmat tunteet toisiaan kohtaan saivat Jaffan tällä hetkellä alakuloiseksi. Jaffaa kiukutti ja hän päätti lähteä ajelulle, ehkä jonnekin hetkeksi. Hän ei sietänyt olla kotona, ei nyt, kun sydäntä särki ja kaikki muut saman katon alla asuvat näyttivät olevan onnellisia ja rakastuneita.





Niinpä Jaffa hyppäsi autoon ja antoi tien viedä. "Kai näin oli parasta..." Jaffa lohdutti itseään, kun Ruusa puski hänen mieleensä. Jaffa huokaisi syvään ja yritti tsempata itseään. Hän oli juuri kasvanut aikuiseksi ja koko elämä oli hänen edessään. Maailma oli hänelle avoin ja naapurustossa olisi varmasti monta sievää sim-tyttöä, jotka katsoivat Jaffaa salaa palvoen. Olihan hän jo teininäkin saanut monen tytön ajatukset harhailemaan. Nyt hänen täytyisi vaan kohdata joku, jonka kanssa oikeasti haluaisi olla.

Mutta mistä Jaffa löytäisi hänet?

---

No niin, pienen tauon jälkeen osa on viimein tehty. Voi olla että joissain kohdissa kirjoitin vähän hutiloiden. Tällä hetkellä olen puolestaan flunssassa kun viimeksi oli käsi rikki, että terveysvaivoja pukkaa näköjään.

Mutta seuraavassa osassa pääsemme seuraamaan Jaffan seikkailuja naapurustossa. Onko niitä tyttöjä sitten lopulta kuitenkaan niin paljon? Ja kohtaako Jaffa lopulta "sen oikean"? Seuraavaan kertaan,

- Simskatti :)