Edellisessä osassa tapahtunutta: Noki paljastui viattomasta ulkokuorestaan huolimatta vaativaksi lapseksi ja tuoreiden vanhempien hermot olivat välillä koetuksella. Kohta Jaffa ja Mimmi saivat kaksoset, mikä teki arjen entistä raskaammaksi. Jaffa ei ollut varma onnellisuudestaan, mutta Mimmi tunsi olonsa onnelliseksi äitinä. Kohta Mimmille puhkesi kuitenkin keski-iän kriisi, eikä hänkään enää ollut varma oliko tyytyväinen elämäänsä vai ei.



-



Jaffa oli alkanut kunnostautua isänä ja osallistui enemmän lastenhoitoon ja opettamiseen. Hän tuntui mieltyneen erityisesti Salmiakin kanssa touhuamiseen. Tytössä oli jotain, joka hellyytti Jaffaa enemmän kuin muiden lasten kohdalla.





Noki nautti suuresti pienten jekkujen tekemisestä muille perheenjäsenille. Milloin hän teki ansoja vessanpönttöihin ja milloin suihkuihin. Tällä kertaa hän oli valinnut kohteeksi alakerran vessan. Pahaenteisesti hihitellen Noki poistui vessasta ja ryhtyi seuraamaan tilannetta.





Nyt kun Noki oli jo lapsi, mutta Jaffalla ja Mimmillä oli hoidettavinaan Salmiakki ja Hämy, Noki tunsi olonsa joskus vähän mustasukkaiseksi. Hän ei juurikaan saanut vanhemmiltaan huomiota. Joskus tuntui, että hän sai huomiota ainoastaan silloin kun hän teki jotain pahaa. Vanhemmat olivat niin kiireisiä kaksosten kanssa, etteivät he juuri kiinnittäneet huomiota esimerkiksi Noen saavutuksiin koulussa.





Noella ei myöskään juuri ollut leikkiseuraa, kun sisarukset olivat vielä pieniä ja koulustakaan ei ollut oikein löytynyt kavereita. Onneksi Stella-pennusta oli sentään edes vähän iloa ja Noki leikki välillä pennun kanssa. Stella oli myös jäänyt aika vähälle huomiolle kun perheeseen olikin tullut yhtäkkiä niin monta lasta lyhyessä ajassa, joten oli hyvä kun edes joku ehti huomioida pentua.





Hämy ja Salmiakki eivät olleet yhtään niin kiukuttelevia ja oikukkaita lapsia kuin Noki oli taaperoiässä. Ehkä hyvä niin, koska työtä näiden kahden kanssa riitti tarpeeksi jo ilman sitäkin, että he olisivat vielä olleet hankalia tapauksia. Varsinkin Hämy oli Noki-siskoonsa verrattuna aika erilainen. Olivathan he piirteiltäänkin hyvä ja paha.





Salama saavutti uran huipun tiedealalla ja siten myös elämäntavoitteensa! Salama on ollut todella ihana kantasim tälle suvulle, mukavaa nähdä, että hän ehti saavuttaa elämäntavoitteensa. :)





Mimmin keski-iän kriisille ei vielä näkynyt loppua. Mimmi tarkasteli jatkuvasti kasvojaan ja mahdollisia ryppyjä peileistä silloin kun hän vaan kotiäidin velvollisuuksiltaan ehti. Vielä en ollut juuri ehtinyt toteuttaa hänen kriisiin liittyviä toiveitakaan, mutta parasta kai olisi.





Noen vessa-ansan uhriksi joutui näemmä Jaffa. Mutta ketkäs ne silloin jekuttivat samalla tavalla Salamaa aikoinaan? Ettet peräti olisi ollut sinä Jaffa? ;)





Tulipahan nähtyä ihmissusikin lähietäisyydeltä. Vitsit että simssin ihmissudet ovat naurettavia, ei sillä että ihmissusista pitäisin muutenkaan hahmoina erityisesti. :D Mutta ensimmäinen ajatus tämän neidin/rouvan nähdessäni taisi olla, että tuollaiset minishortsit noiden sääri- ja jalkakarvojen kanssa eivät ole kovin imarteleva näky.





Pitkältä tuntuneen pentuajan jälkeen Stella kasvoi aikuiseksi koiraksi!





Ja tämä oli ensimmäinen asia mitä Stella teki kasvettuaan. :D 





Noki yritti kovasti keskittyä koulunkäyntiin, mutta hänestä oli vaan todella tylsää tehdä läksyjä päivätpitkät. Kukaan ei ehtinyt juuri auttaakaan, joten Noki oli yleensä omien hoksottimiensa varassa.





Jo lapsena Noki ei juuri välittänyt kotiintuloajoista. Toki hän yritti ehtiä kotiin ajoissa, mutta välillä ei aina onnistunut. Tällä kertaa Noki oli päättänyt lähteä pyörällä käymään hautausmaalla.





Haamuja hautausmaalla ei vielä näkynyt, mutta Noki löysi maastosta kilpikonnan, johon mieltyi kovasti. Noki onnistui nappaamaan tämän pienen kilpikonnan ja lähti ajamaan kotiin iloisena.





Perhe hankki kilpikonnalle oman terraarion. Noki oli iloinen uudesta lemmikistä ja huolehti siitä tunnollisesti. Jaffa ja Mimmi suostuivat kilpikonnan pitämiseen sen kummempia vastustelematta, olivathan he jättäneet Noen paljolti huomiotta ja halusivat nyt korvata asian jotenkin.





Ajan myötä ilmeni, että Salmiakki oli selvästi Jaffan suosikki, mistä jo osan alussa mainittiinkin. Salmiakki oli iloinen tyttö ja tuntui myös kiintyneen vahvasti isäänsä. Salmiakin kanssa Jaffa jaksoi leikkiä ja hassutella vaikka joka päivä. Ehkä hän oli ajan myötä kypsynyt isän rooliin? Noen syntymä oli kuitenkin saattanut tulla liian pian. Nyt Jaffa oli jo aikuistunut enemmän ja valmis ottamaan vastuuta.





Mimmi haaveili kriisinsä keskellä kovasti tatuoinnista, joten hän sai niitä peräti kaksin kappalein:





Molempiin ranteisiin tuli tällainen kuvio, ei muuten ole edes niin pahannäköinen! Jotkut simssin valmistatuoinnit ovat yllättävän hyvännäköisiä, vaikka en ehkä itselleni sellaisia laittaisikaan. :D





Mimmi sai toteuttaa kriisiin liittyviä toiveitaan myös lisää. Hän flirttaili tälle tuikituntemattomalle ukkelille. Tietysti paparazzi oli selän takana kuvaamassa. Nyt Mimmin ei auttanut kuin toivoa, ettei tieto hänen flirttailustaan toisen miehen kanssa kantautuisi Jaffan korviin.





Vo pyhä sylvi nyt. Näitä keijuja, vampyyreitä, ihmissusia ja ties mitä on joka puolella! 8( Lopulta laitoin asetuksista pois simien muuttumisen yliluonnollisiksi olennoiksi. On niin naurettavaa kun joka toinen naapuruston sim on ties mikä olento... 





Aw tuo kilppari on niin söpö! Olin pienenä ihan käsittämättömän kiinnostunut kilpikonnista, varsinkin sellaisista pienistä poikasista, mutta meille ei koskaan tullut kilpikonnaa. :D





Jaffan ja Mimmin suhteen romantiikka oli kääntynyt melkoiseen laskusuhdanteeseen kaksosten synnyttyä. He yrittivät aina välillä viettää laatuaikaa yhdessä, mutta arki oli usein niin kiireistä, että hyvä kun he ehtivät edes puhua toisilleen päivän aikana.





Noki nautti edelleen Stellan kanssa leikkimisestä silloin tällöin. Koirasta oli paljon iloa silloin kun olo oli vähän yksinäinen.





Mimmin keski-iän kriisi alkoi viimein olla ohitse, ja onneksi hän oli selvinnyt siitä ilman sen kummempaa draamaa. Mimmi alkoi taas rauhoittua ja nauttia elämästään murehtimatta jatkuvasti valintojaan.





Tontilla "vieraili" välillä erään kulkukissan haamu. Raasu kuoli Sateenkaaren perheen tontilla, ja meni pitkään ennen kuin bongasin hautakiven pihan perältä. Kissa käyskenteli talossa ja asettui kerran nukkumaan tähän petiin. Käy sääliksi toista... :(







Tuli kaksosten syntymäpäivä!





Tässä Salmiakki! Kuten jo taaperoiän piirteistä osasin vähän päätellä, Salmiakki on selkeästi eniten äitinsä näköinen. Harmi että Jaffan persoonalliset kasvonpiirteet eivät ole juuri periytyneet Salmiakille.

Salmiakin uusi piirre: ajoneuvointoilija





Hämy on kovin erinäköinen kuin siskonsa, ainakin siihen nähden että he ovat kaksoset. Hämyllä on myös jännästi vihreät silmät, vaikkei kellään perheessä ole ollut tuon värisiä silmiä.

Hämyn uusi piirre: siisti





Synttärirumbaa riitti kun myös Noella oli synttärit!





Noesta varttui sievä teini, jolla on hyvin selvästi paljon isänsä piirteitä. Alkuun Noki näytti silmääni jotenkin oudolta kasvoistaan, mutta jonkin ajan päästä aloin pitää häntä hyvin kauniina siminä.

Noen uusi piirre: hyväkäytöksinen

Kun olin arponut uuden piirteen, muistin vasta, että Noen on oltava myös surkimus/epäonninen. Niinpä jouduin pitämään  huolen, että saan valita hänen piirteensä sitten kun hän kasvaa aikuiseksi. Jauks, se tarkoittaa siis sitä että hänellä on oltava kympin koulumenestys. Kuinkahan se onnistuu kun minun on toteuttava hänen teinikapinaan liittyvät haaveensa, esimerkiksi lintaamisesta... :D





Ja kuinkas sattuikaan, jo seuraavana aamuna Noki heräsi kiukkuisena kuin ampiainen, haaveissaan lintsaaminen, kepposet, ilkeily muille ja kaikkea muuta yhtä kivaa. :D Noh, eihän minun auttanut muu kuin toteuttaa niitä, kun säännöt näin sanelevat.





Jos Salmiakki ja Jaffa olivat kuin paita ja peppu, niin samoin oli Hämyn ja Mimmin laita. He tulivat hyvin toimeen ja viettivät usein aikaa yhdessä. Tällä kertaa he olivat päättäneet pelata erän dominoa.





Noki poti teini-iän angstiaan ja lorvaili kaupungilla vaikka hänen olisi pitänyt olla koulussa. Yhdessä vaiheessa Noki pistäytyi eräässä kaupassa ja sieltä ulos tullessaan huomasi tämän varsin ärsyttävän näköinen muovi-flamingon. Ja totta kai se piti käydä potkaisemassa kumoon. Minua tämä huvitti, kun mieleeni tuli jo Sims 1:ssä esiintynyt flamingon potkaisu -toiminto. Muistan että ykkösessä flamingo taisi vielä päästää "kiljahduksen" kun sitä potkaisi. : D 

Voi kunpa muistaisin yhtä hyvin niitä tärkeitä ja hyödyllisiä asioita kuin tällaisia aivan randomeja ja jokseenkin turhia... : D





Koska tila lasten makuuhuoneessa alkoi käydä ahtaaksi kaksostenkin kasvettua, Noki sai oman huoneen. Yläkerrassa on näet ollut käyttämättöminä ja sisustamattomina pari huonetta. Mutta tässä paljastuu myös samalla pieni suunnitelmani Noen varalle.





Vaikka en niin kauheasti innostunutkaan Supernatural-lisäosasta, päätin että haluaisin tehdä jostain simistä suvussa noidan, on hän sitten lopulta perijä tai ei. Noki tuntui tähän rooliin hyvin sopivalta. Joten niinpä Noki sai aloittaa alkemian maailmaan perehtymisen.





Jaffa oli peräti neljän tähden julkkis, joten häneltä kysyttiin nimikirjoituksia aina silloin tällöin. Tällä kertaa nimikirjoitusta kerjäsi hiukan ironisesti paparazzi, joka yllätys yllätys oli hänkin ihmissusi...





Mimmillä meinasi totaalisesti palaa päreet esikoisen kanssa. Noki lintsaili, rikkoi kotiintuloaikoja ja muutenkin käyttäytyi aivan vanhempiensa toiveiden vastaisesti. Niinpä eräänä aamuna Mimmi ei enää jaksanut painaa kaikkea villaisella vaan antoi tytölle arestia.





Mutta Nokipa ei suhtautunut kovin vakavasti arestiin. Toki hän yritti olla suututtamatta vanhempiansa lisää, mutta livisti kotoa aina kun jomman kumman silmä vältti.





Myös Salmiakki nautti Stellan kanssa leikkimisestä. Eipä Stellaa kukaan oikein ehtinytkään helliä ja huomioida. Nokikaan ei enää niin paljoa touhunnut Stellan kanssa. Onneksi kuitenkin joku jaksoi silittää tätä sympaattista koiraa.





Tyypillistä illanviettoa Sateenkaaren perheessä: Jaffa hioi soittamistaitojaan, Salmiakki ja Hämy söivät illallista tai iltapalaa ja Noki pähkäili läksyjensä kanssa.





Lopulta, kun Noki oli tunnollisesti tehnyt läksynsä ja osallistunut kotitöihin, Jaffa vapautti Noen arestista. Noki yllättyi isänsä reilusta päätöksestä päättää aresti etukäteen ja kiitti isäänsä.





Nyt kun Salmiakki ja Hämy olivat kasvaneet kouluikäisiksi, Jaffalla ja Mimmillä oli taas enemmän aikaa, mikä tarkoitti sitä että heillä oli aikaa myös enemmän suhteensa hoitamiseen. Nyt kun Mimmin kriisikin oli ohi, pariskunnalla meni taas selkeästi paremmin.





Mutta jotain kummaa oli tekeillä myös Salaman kohdalla; Salama tapasi yhä silloin tällöin rakasta ystäväänsä, mutta tämä ystävä oli alkanut osoittaa outoja hellyydenosoituksia Salamalle. Tässä kuvassa he esimerkiksi halaavat romanttisesti. Eihän siinä mitään pahaa sinänsä, mutta pakosti vähän huvittaa jos Salama näin vanhoilla päivillään ihastuukin miespuoliseen ystäväänsä. :D





Noki ramppasi jatkuvasti eliksiiripuodissa tiedustelemassa, oliko noidaksi muuttavaa -eliksiiriä edelleenkään myynnissä. Mutta aina hän sai nokkavalta kassatädiltä saman vastauksen: "No ei ole." Noki alkoi jo turhautua, hän halusi muuttua noidaksi niin pian kuin mahdollista, mutta hänen omat alkemiataitonsa eivät vielä riittäneet valmistamaan eliksiiriä itse.





Noki löysi perheelle jälleen uuden lemmikin, nimittäin kullankeltaisen käärmeen. Käärme sai kodin Noen huoneesta. Jotenkin käärme sopiikin hyvin Noen tulevaan noita-imagoon. :D





Jaffa lähti kaupungille pitkästä aikaa ja kohtasi siellä siskonsa. Mutta voi järkky mitkät meikit peli oli Ruskalle arponut, melkoinen zombi-look. :D Tässä kuvassa meikki ei edes näytä niin pahalta kuin lähikuvassa.





Jaffan syntymäpäivä koitti!





Näin komea on entistä aikuistuneempi Jaffa! Hassua, mutta jotenkin tuo vähän vanhempi ulkomuoto jopa pukee Jaffaa paremmin kuin nuoren aikuisen. Hänestä hehkuu sellaista charmia, tai jotain. :D Mutta keski-ikä ei tullut Jaffallekaan ilman yllätyksiä; myös Jaffa huomasi potevansa keski-iän kriisiä. Mahtaisiko perhe selvitä toisestakin kriisistä ehjin nahoin?

---

Kysymykseen saadaan vastaus seuraavassa osassa! Luvassa onkin yllätyksiä ja melkoista draamaa, kun myös Salmiakki ja Hämy siirtyvät lapsuuden rauhallisista vuosista teini-iän mielialanvaihteluihin. Seuraavaan osaan ja mukavaa joulun odotusta kaikille! :)

- Simskatti :)