Edellisessä osassa tapahtunutta: Mimmin ja Jaffan yhteinen taipale avioparina alkoi ja pari oli vallan toistensa lumoissa. Pariskunnalla riitti kuitenkin myös kiirettä, koska haasteeseen liittyvä taitojen kehittäminen ei ole kovin pieni pala purtavaksi. Ruska ja Vanamo muuttivat omaan taloonsa ja Salama vieraili heidän luonaan yhdessä vaiheessa. Ilona siirtyi ajasta ikuisuuteen, mikä teki Salaman hyvin apeaksi. Jaffan ja Mimmin esikoisen, Noen, syntymä nosti kuitenkin koko perheen mielialaa.


---



Saamme tässä vastauksen edellisen jakson lopun kysymykseen... Noki ei todellakaan ollut niin herttainen ja helppo lapsi kuin ehkä kuvassa näytti. Jaffan ja Mimmin hermot olivat koetuksella, kun Noki sai raivareita mitä erikoisemmissa tilanteissa. Vanhemmat yrittivät olla kärsivällisiä, mutta lapsen temppuilu sai väkisin otsasuonen tykyttämään hetkittäin.





Mimmi suhtautui Nokeen silti suurella lämmöllä ja huolenpidolla. Hän palvoi esikoistaan, ja ei tehnyt juuri muuta kuin touhusi jotain Noen kanssa tai huolehti hänestä. Ainoastaan silloin kun Noki nukkui, Mimmi keskittyi johonkin muuhun. Jaffa oli sitä mieltä, että Mimmin touhu meni joskus hemmottelun puolelle, muttei viitsinyt kritisoida vaimonsa kasvatustaitoja, ettei saisi kauheaa huutoa niskaansa.





Jaffa ja Mimmi yrittivät toki pitää vielä romantiikkaa yllä, vaikka lapsen tulo oli vaikuttanut paljon heidän yhteiseen aikaansa. Molempien ajatuksissa oli kaikesta huolimatta toinen lapsi, joten he päättivät järjestää aikaa kuhertelulle...





Johan on ilme, mistä moinen, Salama?





Aivan, potalle opettaminen ei lienee ole niitä maailman mielekkäimpiä harrastuksia...






Noki saattoi olla joskus myös todella suloinen lapsi, aivan raivopäisen kiukuttelijan vastakohta! Sehän tuossa muksussa ehkä olikin hämäävää - yhtenä päivänä aurinkoinen ja seuraavana ukkosmyrsky. Salama osallistui Noen hoitoon aina silloin tällöin, mutta ei kovin paljoa. Hänellä oli riittämiin tehtävää töiden, puutarhanhoidon ja kodin siistinä pitämisen kanssa.





Jaffan ja Mimmin lemmenleikit näyttivät tuottaneen tulosta, kun Mimmi huomasi jonkin ajan kuluttua voivansa pahoin satunnaisesti. Mimmi ilahtui huomatessaan raskauden merkit, mutta pahoinvoinnista hän ei voinut väittää iloitsevansa.







Juuri tämän kaltaisia kiukkukohtauksia Noki sai usein. Jos hän ei päässyt heti eikä melkein heti alas syöttötuolista, alkoi kuulua palosireenimäinen huuto...





Silti Mimmi rakasti lastaan syvästi, vaikka Noki oli välillä vaikea. Totta kai Mimmikään ei aina jaksanut olla sataprosenttisen kärsivällinen, mutta harvoin hän silti hermostui tyttärensä kiukuttelusta. Jaffa sen sijaan ei jaksanut kuunnella kitinää ja itkua läheskään yhtä säntillisesti.





Siksi Jaffa "karkasikin" usein kotoa salille, puistoon soittamaan tai muihin maisemiin. Katusoittoa ei kuitenkaan edelleen voinut sanoa kovinkaan kannattavaksi, joten Jaffa ei kovin usein mennyt soittamaan puistoon. Mutta tällä kertaa hän oli tarvinut tekosyytä päästä pois kotoa, ja mikäpä parempi veruke kuin rahan tienaaminen.





Vaikka Jaffa osallistui ahkerasti lapsenhoitoon Noen ollessa vauva, Mimmi huomasi vastuun Noen hoitamisesta jääneen ajan kanssa pääasiassa hänen harteilleen. Jaffa hoiti Nokea kyllä, mutta vain silloin kun Mimmi ei sattunut olemaan lähietäisyydellä. Toisaalta tämän huomatessaan Mimmi syytti osittain itseään - itsepähän hän oli aina hössöttämässä Noen ympärillä, niin kuin Jaffakin oli sanonut.





Lopulta raskaus alkoi näkyä ulospäin ja pahoinvointikin katosi Mimmin iloksi. Mimmi ei olisi voinut olla onnellisempi!





Mutta jokin oli pielessä, koska Jaffa ei ollut yhtäkkiä niin innostunut raskausuutisesta siihen nähden kuinka raskautta suunniteltiin ja toivottiin. Joskus Jaffa tunsi olonsa ahdistuneeksi perheenisänä. Hänellä oli vaikeuksia sopeutua isän rooliin ja usein hän tunti olevansa jotenkin huono isä... Ehkä hänen olisi pitänyt viettää enemmän aikaa Noen ja tulevan lapsen kanssa, mutta miksi häntä kiinnostivat kaikki muut asiat paljon enemmän? Oliko hän sittenkin tullut isäksi aivan liian nuorena?





Niin, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... Jostain syystä Jaffalla oli näinkin "innostunut" ilme naamallaan, kun hänen oli määrä viedä Noki potalle.

Onneksi Jaffa saattoi kuitenkin viihdyttää itseään koura-hyökkäyksellä sillä aikaa, kun Noki oppi tuota tärkeää taitoa:











Olet sinä kyllä edelleenkin harvinaisen härö sim, Jaffa... Mutta ehkä osittain juuri siksi pidän sinusta. :)





Edellisessä osassa näkynyt mystinen puutarhassa kasvava ilmestys paljastui ajan kanssa rahapuuksi. En ollut edes tiennyt, että Sims 3:ssa voi kasvattaa rahapuun! Tulee mieleen Sims 2:n rahapuut, joita taisi joskus olla jollain simillä kokonainen huone täynnä rahaa kasvamassa. :D





Raskaana Mimmin teki koko ajan mieli herkkuja. Kakkua, lettuja, hampurilaisia, pitsaa, mitä vaan... Kunhan se oli makeaa tai ihanan suolaista, ja parasta oli tietenkin makea ja suolainen peräkkäin ja sitten lisää ja lisää ja. Joo.





Jaffan kroppa oli kehittynyt aikamoisen lihaksikkaaksi kovan treenaamisen seurauksena. Sekopää -piirteisenä siminä hänellä oli tapana pukeutua miten sattuu ja usein uimahousuihin, jolloin treenattu kroppa pääsi esille. Niinpä hän saattoi soitella selloa uimahousuissaan kuten tässä kuvassa, ja minä (eivätkä varmaan muutkaan naiset) en pistä yhtään pahakseni. ;)





Mimmi päätti vierailla isällään pitkästä aikaa. Hän oli soitellut isänsä kanssa usein, mutta harmitteli kun ei ollut ehtinyt käymään kovinkaan montaa kertaa kylässä avioitumisen jälkeen. Isä oli kutsunut paikalle myös tuttaviaan. Porukka grillasi, seurusteli ja kaikilla oli mukavaa.





Raskaudesta huolimatta Mimmi halusi pitää hyvää tahtia yllä kuntoilun suhteen. Hän teki vähän kevyempiä treenejä ja jätti salilla rehkimisen väliin. Kotona saattoi jumpata turvallisesti. Maha oli kasvanut jo niin valtavaksi, ettei hän juuri uskaltanut muutenkaan lähteä mihinkään. Ties milloin synnytys käynnistyisi!





Mutta Jaffan vapaudenkaipuu sen kun kasvoi, hän oli yhä enemmän pois kotoa. Nyt hän oli saanut yhden syyn lisää poistua kotoa usein, nimittäin lenkkeilyn, johon hän oli vallan hurahtanut. Tässä kuvassa Jaffa juoksi Twinbrookin upeissa auringonlasku-maisemissa.





Kammottava täysikuu saapui ja Mimmin synnytys käynnistyi tietysti juuri silloin. Mimmi kiirehti sairaalaan Jaffa perässään, ja pian Sateenkaaren perheeseen liittyi ei yhtä vaan kaksi vauvaa!





Tyttövauva sai nimekseen Salmiakki. Pähkäilin tuota nimeä kauan ja olen todella tyytyväinen että keksin sen. Rakastan salmiakkia. :) Tässä Salmiakki-tytön tiedot:

piirteet: kömpelys, nero
horoskooppi: vesimies
suosikit: indie, kumma carbonara, pirteä pinkki





Jaffa juhlisti kaksosten syntymää korrektisti jo niin tutuksi tulleella turtle-ilmeellä. Poika-vauva sai nimekseen Hämy. Pojalle olikin paljon vaikeampaa keksiä nimeä, mutta lopulta tuo nimi kuulosti hyvältä. Hämyn tiedot:

piirteet: hyvä, tarkkasilmäinen
horoskooppi: kalat
suosikit: latino, sushi, pirteä pinkki

Hmm... Nyt Sateenkaaren kolmannessa sukupolvessa on siis paha ja hyvä lapsi. Taas kerran, tästä tulee mielenkiintoista. :D





Kaksoset olivat totaalinen yllätys Jaffalle ja Mimmille, mutta heidän ei auttanut kuin sopeutua tilanteeseen. Nyt Mimmikin oli jokseenkin ahdistunut, koska heillä oli hoidettavinaan kaksi vauvaa ja yksi taaperoikäinen. Kaksosille sisustettiin oma lastenhuone talon yläkerran päätyyn. 





Salama yritti parhaansa mukaan auttaa Jaffaa ja Mimmiä lastenhoidossa, mutta  hänkään ei aina etinyt millään avuksi. Silti hän hoiti pieniä mielellään. Mitä enemmän hän vietti aikaa lapsenlastensa kanssa, sitä parempi hänen oli olla. Suru Ilonan kuolemasta ei painanut häntä enää niin paljoa.





Tässä ilmakuvaa huomattavasti laajentuneesta talosta. Tuntuu hurjalta, että alkuun Salamalla ei ollut edes seiniä ympärillään, ja nyt perheellä, vain yhden sukupolven edempänä, on noin iso talo! Tämä on luultavasti suurilta osin Ilonan palomiesuran ansiota. Ilona tienasi huikeita summia työtehtäviensä hoitamisesta uransa loppupäässä. Kahta jopa kolmea tuhatta simoleonia... Mutta ne rahat tulivat tarpeeseen, kun toinen sukupolvi ei saa tienata kuin luovilla keinoilla ja kaiken kiireen keskellä maalaaminen, romaanien kirjoittaminen tai katusoittaminen ovat jääneet hyvin vähälle.

Talosta vielä sen verran, että yhdessä vaiheessa yritin tehdä ulkokuoresta (ikkunat yms.) modernin ja nykyaikaisesti tyylikkään, mutta talosta tuli hassun näköinen, ja ajan myötä miellyin näihin Supernaturalin kartanomaisiin ikkuniin ja oviin. En vaan osaa tehdä moderneja taloja (ja muutenkin olen aika huono talonrakentaja...), ja talo pisti hassusti muutenkin silmään naapurustossa, koska Twinbrookissa talot ovat hyvin klassisia, toisin kuin taas vaikka Bridgeportissa.





Mutta takaisin talon sisälle: Voi eih! Ei taas noita karmivia nukkeja... 8( Nyt en kyllä ala noita katsella!





Noin. Paljon parempi.





Huoh. Kuten arvata saattaa, Supernaturalin takia joka toinen sim on nyt keiju, vampyyri, noita, ihmissusi tai ties mikä. Tällä hetkellä olen jo muuttanut asetuksia ettei niitä ilmestyisi enää lisää, koska on naurettavaa kun kaupunki vilisee yliluonnollisia hahmoja. Tässä siis Salaman hyvä ja pitkäaikainen ystävä, joka on myös muuttunut keijuksi ja saanut päähänsä vielä tuon naurettavan ennustajan (?) kotsan... 

Huoh.





Yllättäen tuli Mimmin syntymäpäivä ja hänen oli määrä siirtyä nuoresta aikuisesta aikuiseksi. Ilmeestä päätellen Mimmi yllättyi yhtä paljon kuin minä tämän tapahtuessa.





Mutta mitä, seuraavaksi sain todistaa näin surkeaa ja kärsivän näköistä ilmettä. Kohta paljastui, että Mimmi kärsi keski-iän kriisistä. No, eipähän jää puuttumaan sitten draamaa tämän perheen arjesta, vaikka kaksoset toivat sitä varmaan ihan riittämiin.





Myös Mimmi taitaa turtle-ilmeen näköjään... Mitähän tästä seuraa?





Jos tuo sim ei olisi Salaman paras ystävä, olisin ehkä vähän huolissani tästä tilanteesta...





Mutta ukkeli halusi vain leikkiä Salmiakin kanssa. Pitäisiköhän aina kutsuakin simejä kylään kun perheessä on vauvoja? Vauvojen sosiaalisuustarpeet kun ovat kovin isot, niin kaiken maailman naapurin ukkelit ja akkelit voisivat tulla leikkimään vauvojen kanssa, olettaen ettei kukaan halua kidnapata lapsia? 





Mimmi sai pienen muodonmuutoksen, ja uusi, hieman kypsempi tyyli sopii hänelle hyvin. Tyylinvaihdos kuului hänen keski-iän kriisi -haaveisiinsakin, joten kaksi kärpästä samalla iskulla.





Vaikka kriisi pääsikin yllättämään Mimmin, hän silti nautti edelleen äitiydestä. Hän ei ollut tyytymätön siihen että oli hankkinut lapsia, mutta jokin häntä selvästi elämässään vaivasi. Jää nähtäväksi, millaisia uudistuksia tai tempauksia Mimmi haluaisi kriisinsä aikana toteuttaa.







Noen syntymäpäivä saapui ja voi sitä riemua!





Voi miten söpö ja viattoman näköi-





Okei, ehkä ei sittenkään viattoman näköinen, mutta söpöt kasvot tyttö on vanhemmiltaan perinyt! Näen Noessa selvästi Jaffan piirteitä. Mutta millaisia juonia tällä tytöllä mahtaa olla mielessään, kun ilme on tuollainen?

Noen uusi piirre: lukutoukka





Kaksosten syntymäpäivä sattui samalle päivälle, joten synttäreitä riitti kolmin kappalein.





Tässä Salmiakki Sateenkaari!





Ja Hämy Sateenkaari! Suloisia molemmat, mutta Salmiakki on perinyt eniten äitään eli valmissimin kasvoja... Sen sijaan Hämy ja Noki ovat molemmat kivan persoonallisen näköisiä, me likes. :)

---

Dodiin, teinpäs tämän osan nopeasti edellisen perään, ihme tehopuuska. :D Noh, tokkopa se ketään haittaa. ;)

Seuraavassa osassa seurataan Mimmin keski-iän kriisin kehittymistä, Noen oveluuksia ja kaksosten varttumista. Myös Noki kasvaa teiniksi ja siirtyy jekkuja rakastavasta lapsesta oikukkaaksi teiniksi. Mitä siitä mahtaa seurata?

Seuraavaan osaan,

- Simskatti :)