Edellisessä osassa tapahtunutta: Salama Sateenkaari, legacyni kantasim, asettui suurelle tontille pienen omaisuutensa kera. Salama sai kohdata köyhyyden karun puolen, kun nukkui taivasalla makuupussissa, kävi suihkussa kuntosalilla ja valmisti ainoan päivänsä lämpimän aterian halvimmassa mahdollisessa mikroaaltouunissa. Mutta köyhyyden tuomasta kurjuudesta huolimatta hän päätti sinnitellä ja unelmoi paremmasta huomisesta. Parempi huominen tulikin nopeasti, kun Salama tapasi viehättävän naisen, Ilonan. Ilona ja Salama rakastuivat nopeasti ja palavasti, ja osan lopussa saimme todistaa lemmenparin häitä.

---




"Sinä olet niin kaunis!" Salama huokaisi, kun Ilona palasi kotiin muodonmuutosreissultaan sinitukkaisena. Ilona hihitti tyttömäisesti ja hakeutui sängylle Salaman kainaloon. "Ajatella että me olemme nyt naimisissa!" Ilona ihmetteli ääneen. Molemmat olivat tyytyväisiä valintaan, vaikka suhde oli toki edennyt nopeasti. Salama oli helpottunut kun pystyi tarjoamaan vaimolleen katon pään päälle. Kuinka noloa olisi ollut, jos heillä ei edelleenkään olisi oikeaa taloa, vaan pelkkiä huonekaluja pitkin pihaa!





Ilonaa ei kuitenkaan olisi vaatimaton (tai suorastaan askeettinen) asuminen haitannut, koska hän ei piitannut hienostelusta. Hän sen sijaan oli hyvin maanläheinen sim, joka nautti pienistä ja vaatimattomista asioista. Urheilu oli ehkä hänen suurin intohimonsa, ja hän olikin huippukunnossa. Ei ollut päivää jolloin hän ei olisi kuntoillut jollain tapaa!





Nyt Ilonaa oli kuitenkin alkanut vaivata epämääräinen pahoinvointi pitkin päivää, ja hän joutui välillä luovuttamaan liikkumisen suhteen. Kukapa haluaisi huhkia oksennuksen maku suussa?

No, mepä osaamme kyllä varsin hyvin aavistaa, mistä tässä pahoinvoinnissa oli kyse. Ja kohta sai Ilonakin tietää:





Maha näet alkoi pyöristyä hurjaa vauhtia ja vaikka Ilona olikin yllättynyt, hän oli todella onnellinen. Hän oli aina toivonut saavansa lapsia, mutta oli jo jossain vaiheessa menettänyt toivonsa kun kaikki miesystävät olivat olleet kaukana isämateriaalista ja Ilona ei kuitenkaan ollut enää aikuisuutensa alkutaipaleella. Onnellisena Salamaan rakastumisesta ja nyt vielä raskaudesta, Ilona ei voinut olla ajattelematta, että Salaman tapaamisen täytyi olla hänen elämänsä paras käännekohta.





Myös Salama oli iloinen saatuaan tietää, että tulee isäksi. Häntä toki hieman hermostutti ajatus vauvasta, olihan hän vielä itse nuori ja lasten suhteen kokematon, mutta hän yritti rauhoitella itseään sillä ajatuksella, että lapsen kanssa pärjääminen tulee kuitenkin todennäköisesti luonnostaan, kun lapsi vaan syntyy.

Salaman toinen "lapsi" oli myös hänen pieni kasvimaansa. Vaikka Salama ei ollut koskaan tuntenut itseään erityisen viherpeukaloksi, hän oli yhtäkkiä alkanut nauttia puutarhahommista. Lisäksi hänen työnsä kannalta nämä taidot olivat eduksi, joten hän myös hyötyi harrastuksestaan.





Odottavan aika on pitkä. Ilona nautti raskausajasta, mutta samalla raskausaika tuntui hänestä välillä todella pitkältä, varsinkin sitten kun hän ei voinut enää viimeisillään ollessaan liikkua yhtä uskaliaasti. Oikeastaan loppuraskauden aikana vain uiminen onnistui, ja sekin kömpelösti.





Joskus Salama katosi kalastamaan, omaan rauhaansa. Kalastaminen tuntui olevan Salamalle jonkinlaista terapiaa, ajatukset saivat rauhoittua luonnon helmassa ja veden liplattaessa. Ja olihan kalastus vallan jännittävää puuhaa sitten kun kala alkoi maistella syöttiä.





Ilona yritti kovasti opetella kokkaamaan, vaikka hän ei niin kauheasti ruoanlaitosta välittänytkään. Hänestä tuntui, että lapsen synnyttyä olisi hyvä osata laittaa muutakin, kuin pika-aterioita...





Mutta aina ei voi onnistua, onneksi tulipaloa ei kuitenkaan syttynyt.

Unohdin muuten aiemmin mainita, että Ilona sai myös hakeutua unelma-ammattiinsa, eli palomieheksi, mutta nyt hän on toki äitiyslomalla. Tuli ihan näin mieleen tulipaloista. :D





Salaman puutarhan taimet ja kasvit alkoivat kasvaa ja siinä sivussa kasvoivat myös Salaman puutarhanhoitotaidot. Puutarhassa tapahtuva edistys toi mitä mainioimman onnistumisen kokemuksen Salamalle.





Kun raskaus eteni, molempien vanhempien into kasvoi. Salama oli mitä hellin vaimolleen, hieroen tämän väsynyttä selkää ja kipeitä hartioita.





Vauva potki jo kovasti, eikä Salama voinut peittää hämmästystään sitä tunnustellessaan. Millainen sim sieltä mahtaisi maailmaan kohta putkahtaa?





Salama on neuroottinen sim, joten hänellä on pakkomielle tarkistella hellaa ja pesualtaita. Tuo hellan tarkitustapa kylläkin näyttää aika vaaralliselta... :D





Mahtoivat naapurin tytöt, naiset ja muoritkin tiputtaa silmänsä kun kulkivat ohi ja näkivät Salaman hoitamassa puutarhaansa puolialasti. Mikä siinä muuten on että usein esimerkiksi tv-sarjoissa multaa mylläävät hikiset ja paidattomat puutarhurit ovat todella hotteja ja naiset ovat aina heikkoina heihin. Tällä kropalla Salama voisi hyvin liittyä muiden sexy gardener'jen joukkoon. :D





Kun h-hetki lähestyi, Ilonan maha oli jo valtava pallo. Hän ei juuri enää voinut liikkuakaan, joten hän tyytyi tekemään vapaa-ajallaan rauhallisempia juttuja. Eräänä päivänä hän päätti poiketa kirjastoon ja katsoa, millaisia lastenhoitoon liittyviä kirjoja siellä mahtoi olla.





Vauva päätti kuitenkin syntyä juuri kirjastossa, ja tuntemattomat kaupunkilaiset eivät tienneet miten päin olisivat olleet, kun Ilonan synnytys käynnistyi. Ilona hyppäsi äkkiä taksiin ja suuntasi sairaalaan.





Salama riensi paikalle heti kun sai tietää synnytyksen alkaneen. Hänen sydämensä hakkasi jännityksestä.





Useamman tunnin jälkeen Ilona sai syliinsä tyttövauvan, joka sai nimen Ruska. Toisen sukupolven väri on oranssi, ja Ruska tuntui osuvalta nimeltä pienokaiselle. Tässä Ruskan tiedot:

piirteet: sottapytty
horoskooppi: rapu
suosikit: ranskalainen (musiikki), hedelmäjäädyke, marjanpunainen





Onnelliset tuoreet vanhemmat matkalla kotiin. Tuo Ilonan hymy.







Kun Salama sai viimein tytön syliinsä, hän oli hämmentynyt. Miten pieni ja ihmeellinen olento! Salamaa suorastaan pelotti pidellä niin hauraan tuntuista olentoa käsivarsillaan. "Mutta kai lapsen käsittelyn oppii ajan kanssa." Salama mietti.





Salama ja Ilona eivät antaneet vauvan tulon latistaa parisuhteensa romantiikkaa, päinvastoin. He olivat niin rakastuneita etteivät malttaneet pitää näppejä irti toisistaan. Toivotaan ettei lapsi joudu kovin paljoa todistamaan vanhempiensa... lemmekkäitä kohtauksia. : D





Perheen arki lähti sujumaan mukavasti. Ilona hoiti enemmän Ruskaa kuin Salama, mutta Salama teki puolestaan suuren osan kotitöistä ja riensi tietysti aamuisin töihin. Ruska oli helppo ja tyytyväinen lapsi, joka harvoin kiukutteli tai itkeskeli syyttä suotta.





Joskus Salama sai hepuleita kaikesta huolimatta, hän oli niin huolestunut että tekisi jotain väärin ja stressasi vähän turhaan omaa isyyttään. Mutta minkäs neuroottinen sim neuroottisuudelleen voi.





Aina kun tuli ilta, Ilona ja Salama nukahtivat heti sänkyyn päästyään ja nukkuivat kuin tukit. Molemmat kun sattuvat olemaan sikeäunisia. Tällä kertaa molemmat näyttävät uneksivan harrastuksistaan. :D





Eräänä aamuna Ilonan oli pakko juosta vessaan, ja kovaa. Hän voi jälleen pahoin. Pöntön kanssa tuttavuutta tehdessään Ilonan mieleen pälkähti, voisiko hän olla taas raskaana. Hetken Ilonaa hirvitti, mutta sitten hän totesi, että eihän se loppujen lopuksi edes olisi niin ikävä asia. Hän ei koskaan ollut halunnut vain yhtä lasta, koska ei haluaisi lapsensa olevan yksinäinen sisarusten puuttumisen takia. Silti hän ei välttämättä olisi halunnut tulla raskaaksi uudestaan näin nopeasti Ruskan syntymän jälkeen.





Ilona teki tuttavuutta erään kulkukissan kanssa. Ilona oli aina haaveillut lemmikin ottamisesta, mutta nyt kun rahat olivat koko ajan tiukoilla, lemmikin ottaminen tuntui isolta investoinnilta, varsinkin jos toinen lapsi teki tuloaan. Niinpä Ilona tyytyi hellimään koditonta kissaa, joka kehräsi hänelle vastalahjaksi.

Seuraavaksi kuvasarja sarjassamme oudot bugit:









...

Pikkasen ihmettelin ääneen kun Ilona helli kirjaansa vauvan sijaan. :D En ole ennen tällaista bugia Simssissä nähnytkään. Ilona siis luki kirjaa, ja pistin hänet syleilemään Ruskaa. Mutta Ilona ei ottanutkaan Ruskaa kehdosta vaikka kumartui sinne, vaan alkoi sen sijaan halia kirjaansa, ja lopulta laittoi sen takaisin kehtoon, tai ei oikeastaan laittanut, koska se jäi lopulta Ilonan käteen.

Weird indeed. :D





"Mitähän äsken tapahtui?"

Niinpä. Taitavat Ilona jo hormonit sekoittaa pääparkaasi, kun sekoitat lapsesi kirjaan.







Ajatus näytti harhailevan muutenkin, koska Ilona sytytti myös tulipalon keittiössä.







Onneksi Ilona on hurjapää ja sen päälle ammatiltaan palomies, joten hän ei mennyt paniikkiin ja alkanut tanssia ympyrää vaan tarttui toimeen eli palosammuttimeen. Lopulta palo sammui ennen kuin palomies edes ehti paikalle.





Tähän väliin voisinkin kerrata toisen sukupolven, eri oranssin sukupolven haasteet/ohjeet, vapaasti käännettynä englanninkielisistä ohjeista:

Sukupolvi kaksi
Väri: Oranssi
Haaste: Luovuus ja aktiivisuus

Oranssi on kirkas ja iloinen väri. Se on täynnä energiaa ja voi jopa saada laiskimmankin henkilön ylös sohvalta ja liikkeelle. Sen tiedetään yllyttävän luovuuteen jopa kaikkein "epäluovimpia ihmisiä". Niinpä oranssi sukupolvi liittyy luovuuteen ja fyysiseen aktiivisuuteen.

- Rahaa saa tienata ainoastaan romaanien/maalaamisen/musiikin kautta
- Täytyy osata kaikki sävellykset yhdelle soittimelle (kaikki opittavat kitara/sello/piano kappaleet)
- Täydet kuntopisteet
- Täytyy olla Sim FU -mestari (Maailmanmatkaaja) - Tämä ei välttämättä minun pelissä toteudu, koska pelini on aina seonnut jos olen laittanut simit matkustamaan Kiinaan. Pitää katsoa...
- Jos simille annetaan mielikuvitusystävä (yllä olevassa kuvassa) syntymän yhteydessä, täytyy simin pysyä sen parhaana ystävänä aikuisuuteen asti (Täyttä elämää)





Salama sai ensimmäisen ylennyksensä ja kotiin päästyään kertoi Ilonalle ilouutiset.





"Hienoa rakas!" Ilona ylisti miestään.

Perheen rahatilanne oli niin tiukka, että jokainen pienikin lisä heidän kassaansa oli tarpeen.





Pian paljastui, että Ilonan epäilykset raskaudesta osuivat oikeaan. Nyt jos koskaan Salaman ylennys tuli oikeaan aikaan. Ilonaa vähän harmitti, ettei hän pystynyt menemään töihin äitiyslomien takia. Mutta ennen kuin hän huomaisikaan, lapset olisivat niin isoja, että hän menisi taas töihin, ja sitten hän muistelisi todennäköisesti lämmöllä sitä, että pystyi jäämään kotiin lastensa kanssa.





Samaan aikaan Salama huolehti Ruskasta ja turhautui Ruskan itkukohtaukseen. "En ymmärrä mitä sinä huudat!" Salama voihkaisi, kun Ruska rääkyi kuin syötävä. Eipä Salama tiennyt, että kohta he saisivat toisen itkuraivari-kandinaatin talouteensa.





Kun Ilona tuli kertomaan uutisen, Salama oli kuitenkin iloinen, vaikka hänen hymynsä ei ollut yhtä leveä kuin ensimmäisestä lapsesta uutisen kuultuaan. "Huh, kai me tästä selvitään..." hän sanoi ja halasi Ilonaa.





Ilona huomasi Salaman pienoisen ahdistuksen uudesta lapsesta, ja se sai hänet mietteliääksi. "Entä jos Salamaa alkaakin ahdistaa perhe-elämä ja hän haluaisi vielä elää nuoruuttaan?" Ilona mietti huolestuen. Mutta hän päätti pyyhkiä moiset luulot mielestään ja tukea Salamaa parhaansa mukaan. Heillä oli kuitenkin mennyt yhden lapsen kanssa todella mallikkaasti, ei kai toinen lapsi heidän suhdettaan voisi vaurioittaa?





Ilona ja Salama vuorottelivat lapsenhoidossa niin, että kun Salama meni töihin, Ilona huolehti Ruskasta, ja kun Salama tuli töistä ja muilta asioiltaan kotiin, Ilona pääsi hetkeksi tuulettumaan esimerkiksi kuntosalille tai kaupungille muuten vaan. Salama piti tällä välin Ruskaa silmällä, ja kun Ilona taas palasi, he hoitivat Ruskaa yhdessä. Näin Ilona ei joutunut olemaan mökkihöperyyteen asti kotona lapsen kanssa, ja Salamakin sai luotua syvän siteen lapseensa.





Salama oli kuitenkin hyvin väsynyt tehdessään töitä ja hoitaessaan sen päälle Ruskaa, joten hän meni usein ajoissa nukkumaan. Jos Ruska heräsi yöllä, Ilona huolehti vauvasta, koska hän tiesi Salaman uupuvan totaalisesti, jos hänen olisi pitänyt hoitaa Ruskaa yöllä ja mennä sitten rättiväsyneenä töihin.





Joskus yöunet venähtivät niin pitkiksi, että Salama sai juosta työkyytiinsä. Harvoin hän kuitenkaan myöhästyi, ja oikeastaan hänellä meni töissä hyvin. Ylennyksiä tuli lisää ja hän oli työpaikalla pidetty työntekijä. Pomokin antoi armoa kun tiesi, että Salamalla oli pieni lapsi ja raskaana oleva vaimo.





Ilonan ruokahalu oli massiivinen. Hän olisi voinut syödä koko ajan ja mitä oudoimpia herkkuja. Jääkaapissa ei kuitenkaan ollut useinkaan mitään kovin hohdokasta, ja tälläkin kertaa hän joutui tyytymään juustoleipään.





Koska maha oli jo suuri, Ilona joutui taas tyytymään liikunnan suhteen pelkästään uintiin. Ison mahan kanssa ei voinut juosta tai käydä punttisalilla. Juoksu oli Ilonan lempilaji, ja hän odotti kovasti, kun pääsisi taas harrastamaan sitä.





Aika oli rientänyt kovaa vauhtia, ja tuli Ruskan aika kasvaa taaperoksi. Isä oli töissä, mutta Ilona oli ostanut silti kakun esikoiselleen. Ruskasta varttui...





... tällainen söpöliini! Ihan harmittaa, että nuo siniset vanhemmilta perityt hiukset joutuu vaihtamaan oransseiksi. Ruska näyttäisi niin söpöltä sinitukkaisenakin! :)





Mutta on Ruska vallan nätti lapsi oranssitukkaisenakin, ihan nukkemainen ilmestys!

Tässä kaikki tältä erää, seuraava osa tuo mukanaan toisen lapsen ja siten perheen kasvun. Entä siirtyykö Ilona takaisin työelämään ja miten parisuhde jaksaa kahden pikkulapsen kanssa arkea pyörittäessä?


- Simskatti :)