Saanen esitellä, uuden legacyni kantaisä, Salama Sateenkaari! Tämä komea herra saa kunnian olla uuden legacyni kaiken hyvän (ja pahan) alku.

Salaman...

... piirteet: ylitunteellinen, neuroottinen, sikeäuninen, kalannarraaja, tietokonenero
... horoskooppi: vaaka
... suosikit: pop-musiikki, hedelmävoikkari, turkoosi
... elämänhaave: Nouse Kyborginkehittelijäksi

Mutta hetkonen, miksi sininen tukka...? Tässäpä syy:

Päätin piristää legacy-pelaamistani toteuttamalla tämän legacyn The Awesomesauce Legacy Challenge -ohjeiden mukaan. Kokeilin tuota haasteita pelissä ilman tarinankerrontaa, ja pidin sitä mukavan vaihtelevana. Tässä haasteessa jokaiselle sukupolvelle on siis erikseen nimetty haaste perinteisen legacy-haasteen lisäksi.

Ensimmäistä sukupolvea ei kuitenkaan koske kuin väri-säännöt, joten Salama saa nauttia suht vapaata simin elämää. Tai juuri niin vapaata, kuin minä päätän, muahaha...!





Koska haluan edes yrittää pelata mahdollisimman tarkasti sääntöjen mukaan, Salama muutti suurelle 60x60 tontille. Rahaa jäi siltikin yli, mutta muutin rahatilanteen koodin avulla sääntöjen mukaiseksi. Ja näin upean lukaalin niillä rahoilla saikin sitten pystyyn:





"Öö... Tuota, onhan tämä ihan kiva... Hmm. APUA!"
 
Onhan tuossa jääkaappi, mikro, keittiötaso, tuoli, makuupussi, vessa ja pesuallas. Mihin yksi pieni sim muka kattoa tai seiniä vessansa ympärille tarvitsee?





...





"Enpä taida kokeilla onneani ja hypätä tuonne..."

Enpä ole ennen pelissä tällaiseen törmännyt. Sitä ei saa poistettua... Ehkä se on portti toiseen sim-ulottuvuuteen, mutta taidanpa pitää kantasimini kaukana siitä.





Kun Salama oli tarpeekseen ihastellut askeettista asumustaan, hän päätti tehdä jotain sen perusteella mitä oli vähäisiä huonekaluja katsellessaan jo miettinyt: "Nyt töitä ja vähän äkkiä!" Työpaikka ei kieltämättä olisi huono idea rahatilanteen kohentamisen kannalta.





Koska Salaman haaveena oli tiede-uralla menestyminen, päätin kuuliaisesti antaa hänen seurata unelmaansa. Niinpä hän hyppäsi taksista reippaasti ja käveli kohti mahdollisen tulevan työpaikkansa ovia.




"Toisaalta, olen kuullut huhuja, että minun pitää aloittaa koekaniinina... Glup."

No, onneksi tukkasi on jo sininen, Salama.





Nyt kun työpaikka oli varmistunut ja sen seurauksena leivän tienaaminen taattu, päätti Salama vilkaista lehdestä, oliko naapurustossa parhaillaan mitään tapahtumia. Kun lehti ei lupaillut mitään kovin kiinnostavaa, päätti Salama tilata taksin ja lähteä katselemaan kaupunkia (ja tietysti naisia).





Hmm.





Hmm...





HMM...

"Mihin olen oikein tullut...?" Salama mietti ja katseli puoliksi kauhuissaan naapurustossa liikkuvien omituisten simien naamoja.

Salama päätti suunnata kuntosalille; jospa siellä olisi edes yksi sievä sim-tyttö treenaamassa?







Paljastui että kuntosalilla olevat simit eivät olleet yhtä pelottavia kuin ulkona olleet, mutta paikalla oli vain miehiä. Höh.





Kun Salama päätti vaihtaa paikkaa, hän huomasi taksikuskin olevan nätti kuin mikä! Salama kuitenkin hymyili alistuneesti kun tajusi, että ilkeä Electronic Arts haluaa suojella taksikuskeja seksuaaliselta tai muulta ahdistelulta ja on siksi tehnyt heidät ainoiksi (?) täysin koskemattomiksi simeiksi.

*jupinaa*





"Täällä luulisi olevan kauniita naisia, onhan tämä kauneussalonki!" Salama mietti toiveikkaasti kun jäi pois taksista salongin kohdalla. Hän käveli reippain askelin sisään ja näki...





...





...!
 
Joo, ehkä tämä ei kuitenkaan ole se paikka josta löydät elämänkumppanisi, Salama. Oikeasti, jos tuon näköinen ukko tulisi stailaamaan minua, PELKÄISIN ulkonäköni ja ehkä henkenikin puolesta. D:
 
Seuraavaksi Salama suuntasi paikalliseen pubiin, mutta eipä ollut sielläkään tarjonta hääppöisää:









"AARGH! Rumia outoja ihmisiä joka puolella, mitä tämä on?!"





"Jos jokin ei pian muutu, pakkaan kimpsuni ja häivyn tästä kaupungista!"





Juuri kun Salama oli menettämässä täysin toivonsa, ovi aukesi ja sieltä astui sisään tämä sim, jota olen ihaillut pelissäni aiemmin kun olen pelannut Twinbrookin naapurustossa. Persoonallinen ja sievä, nyt kun vielä Salama tulisi hänen kanssaan toimeen eikä munaisi koko hommaa.





"Hei sinä joka vaikutat normaalilta. Olen Salama, kuka sinä olet?"

"Ilona, hauska tutustua!"

Vaikuttaa lupaavalta, kjehkjeh.





Salama ja Ilona tulivat toimeen mainiosti. He juttelivat ja juttelivat ja juttelivat, ja kun paljastui vielä, että Ilona oli sinkku, se oli selvää. Salama pyysi Ilonaa treffeille kanssaan.





"Öh, no emmehän me kovin kauaa ole tunteneet, mutta mikä jottei!" sanoi Ilona silmäripsiään räpsytellen. Kuka voisi vastustaa Salaman kaltaista komistusta?





Salama ja Ilona menivät rannalle ja jatkoivat tuttavuuden tekemistä. Salama huomasi pitävänsä Ilonasta aidosti. Ilona oli kaunis, mutta myös mahtava luonteeltaan. He tulivat toimeen ihmeellisen saumattomasti. Salama huomasi, ettei Ilona ollut enää nuori aikuinen niin kuin hän itse, mutta se ei haitannut häntä pätkän vertaa. Ehkä Ilona olikin juuri siksi niin viehättävä, koska hän oli itsevarma ja kypsä nainen?





Pian keskustelu täyttyi flirttailevista kehuista ja letkautuksista. Salama huomasi ilokseen, ettei Ilona torjunut hänen ihailuaan. Hänen sydämensä pamppaili mukavasti, kun Ilona hymyili hänen flirttailulleen.

Kun aurinko laski, Salama päätti vanhanajan romantiikkaa arvostavana kysyä Ilonalta, haluaisiko hän katsella tähtitaivasta. Ja koska simit ovat niin suloisia katsellessaan tähtiä, luvassa on nyt tähtien katselun kuvamaraton... Anteeksi.















 




Ilona päätti yllättää deittinsä kukilla, jotka Salama otti vastaan...





... hyvillä mielin.





Treffien päätteeksi Salama vei Ilonan syömään pieneen kahvilaravintolaan. Mikä oiva päätös oivallisille treffeille!





"Minulla oli todella mukavaa! Näkisin sinut mielelläni uudestaankin, jos vaan haluat..." Ilona sanoi posket helottaen.

"Kuulet varmasti minusta vielä. Soitan sinulle joku päivä." Salama sanoi ja hymyili hellästi. Ilona lehahti niin punaiseksi että lähti vielä lyhyesti heilutettuaan kävelemään kovaa vauhtia kotiin. Salama ei voinut kätkeä hymyään. Vau mikä nainen!





Mutta päivä oli ollut pitkä, ja Salama ajatteli jo kaiholla sänkyä. Sitten Salama muisti kotona odottavan makuupussin ja sen alla muhkuraisen maan, ja huokaisi. Mutta tilanne oli mikä oli, turha sitä oli itkeä.





Loppujen lopuksi Salama oli niin väsynyt, että vaikka hänen olisi pitänyt nukkua perunasäkillä, nukkumatti olisi tullut sillä sekunilla kun Salama olisi sulkenut silmänsä.





Yöunet jäivät kuitenkin lyhyiksi, kun Salama heräsi omituiseen rahinaan makuupussinsa lähettyvillä. Ensin Salama luuli käärmeen luikertaneen maakupussillensa, mutta silmät auki saatuaan huomasi epämääräisen hiipparin kuljeskelevan ympäriinsä salamyhkäisen näköisenä.





Tajuttuaan asian laidan ja murtovarkaan mentyä etäämmälle tutkimaan aluetta, Salama hyppäsi ylös makuupussistaan ja soitti poliisille: "Poliisi?! Minut ryöstetään aivan kohta, ja nyt on tositilanne! Minulla ei ole edes omaisuutta juuri lainkaan, mutta minulla ei ole varaa menettää yhtään mitään!"





Kun poliisi riensi paikalle, Salama huokaisi helpotuksesta.





Hän tuntui myös nauttivan kunnon kahakasta...





Ja toisaalta ei... : D





"Sainpas sinut lurjus! Sinua odottaa kylmä putka, alahan laputtaa!"

Osaa sitten olla tyhmä varas. Salaman tontin ympärillä on valtavia luksustaloja, ja tämä varas päättää ryöstää miehen joka nukkuu taivasalla makuupussissa... Seuraavana suunnitelmana olisi varmaan ollut ryöstää kirjasto.





Salama ei nähnyt Ilonaa pariin päivään, joten hän keskittyi töihinsä ja päätti kokeilla pitkästä aikaa tauolle jäännyttä harrastustaan, kalastusta. Nyt kun jääkaapissa ei ollut juuri muuta sisältöä kuin valo, kalastaminen tuntui järkevältä idealta kalliin ruoan ostamisen sijaan.





Koska Salama ei omistanut suihkua, hän kävi päivittäin kuntosalilla peseytymässä. Nokkelaa, eikö? ;) Pidemmän päälle ehkä kuitenkin aika rasittavaa...





Mikroruoan valmistaminen voi näköjään myös vaatia keskittymistä. : D





Eipä tuo valmisruoka kovin herkulliselta näyttänyt, mutta Salama kiskoi sitä tyytyväisenä naamariinsa. Vaatimaton sim näköjään...







Matti kukkarossa ei pahemmin korjaajia soitella paikalle. Mutta saipahan Salama samalla kohennettua kädentaitojaan, joita hän tarvitsee jos meinaa pärjätä valitsemallaan tiedealalla.







Naapuruston villihevoset, joilla on myös varsa josta en saanut kuvaa. Eikö kenestäkään muusta ole outoa, että villihevoset vilistävät keskellä kaupunkia...? Noh, kaipa Simssissä mikään ei ole outoa.





Kun ensitapaamisesta oli kulunut jo jonkin aikaa, ja Ilona ja Salama olivat vaihtaneet monta lempeää puhelinkeskustelua, Salama pyysi Ilonan ulos uudelleen. Hän oli ajatellut Ilonaa koko ajan, ja kun hän näki Ilonan taas, pakahduttava hyvänolontunne valtasi hänet. Salama tiesi tasan tarkkaan, mitä haluaisi tehdä seuraavaksi...







Eikä Ilona pistänyt pahakseen, päinvastoin. Hän oli aivan humaltunut tämän nuoren miehen seurasta. Kaikki oli tapahtunut niin pian mutta he tunsivat niin suurta vetoa toisiinsa.





Niinpä he alkoivat seurustella. Kun Ilona vastasi haluavansa olla Salaman kanssa, Salama olisi voinut huutaa riemusta. Mutta sen sijaan hän tyytyi suutelemaan Ilonaa hellästi.





Sarjassamme nopeasti etenevät simit: Salama ei kuitenkaan tyytynyt vain seurusteluun, vaan esitti Ilonalle sen suuren kysymyksen! Ilona kirkaisi puoliksi järkytyksestä ja puoliksi ilosta, mutta sitten nyökkäsi ja laittoi sormuksen sormeensa.





"Minusta tuntuu että olen koko ikäni odottanut tapaavani sinut." Ilona kuiskasi Salamalle heidän halatessaan. Salama hymyili ja silitti kihlattunsa selkää.





Kröhöm...

Romantiikan humalluttamina Ilona ja Salama päätyivät Salaman "lukaalille" vähän "jäähdyttelemään" suihkuun kuumentuneita tunteitaan.





Seuraavana päivänä vietettiin häitä. Morsian kylläkin karkasi paikalta ensimmäisellä kierroksella jostain syystä, siksi kuvassa on niin pimeää kun (uuden yrityksen) häät pidettiin aika myöhään illalla. : D Lopulta pari sai kuitenkin toisensa, ja muutama juhlavieras katseli heitä hymyssä suin.









Kun seremonia oli ohi, oli aika leikata kakku. Mutta miksi Ilona näyttää noin apealta? Ehkä kuntoiluintoilijana Ilona ei pidä kermakakun lihottavista piilovaikutuksista.





"Olen niin onnellinen!"

No sen me jo osasimme arvata Salama, mutta hyvä juttu.





Samaan aikaan tämä juhlia kuokkinut vieras yritti liehitellä vasta naimisiin mennyttä Ilonaa.





Ilona: "Back of sinä valkotukkainen friikki! Minä pidän sinitukkaisista miehistä!"





Valkotukkainen friikki: :'(





Hetken päästä tämä outo tyyppi yritti vielä uudestaan jotain omituista, mutta Ilonaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa.





"Mitä minä muka tein väärin? Ethän sinä tosissasi tuon kanssa voinut naimisiin mennä!"

Jotkut ottavat tällaiset asiat vähän vakavammin, arvon herra. Sitä paitsi tietääkseni olet suhteessa toisen naisen kanssa ja hänen lapsensa isä. Tietoni perustuu aiempaan pelailuun Twinbrooksissa. Ni, että menehän pois limanuljaska!





Kun Ilona muutti talouteen tuoden rahaa n. 1500 simoleonia, ja pariskunta sai "verohelpotusta ja lahjoja" kutakuinkin saman summan, sai tuore perhe viimeinkin seinät ja katon ympärilleen. Lattiat ja tapetit ovatkin sitten asia erikseen...





Ilonan oli aika mennä muodonmuutokseen, koska hänenkin on tarkoitus noudattaa väri-sääntöjä ja onhan noissa vaatteissa ehkä muutenkin parantamisen varaa...





Vau mikä nättimys! Tässä vielä Ilonan tiedot:

piirteet: arjen sankari, sottapytty, hurjapää, urheilullinen, sikeäuninen
horoskooppi: vesimies
suosikit: indie, limettipiirakka, oranssi
elämänhaave: Palotaistelijoista paras

Seuraavassa osassa saammekin seurata, miten käynnistyy tämän kaunottaren ja komistuksemme Salaman yhteinen elämä yhteisen (pienen) katon alla.

Sitä työstäen ja hyvää syksyä kaikille toivottaen,

- Simskatti :)